Helgen... och de senaste 5 veckorna...

Jag har insett att väldigt många av mina - väldigt få - inlägg heter "helgen". Det beror dels på att min fantasi är i botten och dels för att det är då det händer något intressant att skriva om. I veckorna är det bara skola, och ni vet precis lika väl som jag att om det finns något som är tråkigare än att faktiskt vara i skolan så är det att läsa om att vara där. Om jag säger att veckans höjdpunkt var när Lollo (nr 2) i receptionen skulle ropa ut information i högtalarna och sa: "God morgon Lollo, Tibble här..." istället för sitt vanliga uttjatade "God morgon Tibble, Lollo här..." så tror jag att ni förstår och håller med mig. Så jag nöjer mig med att säga att den grå vardagen är tillbaka på riktigt, och inte ens Lollo nr 2 kan ändra på det.

Men helgen, den fina helgen är värd att nämnas om och om igen. Så därför gör jag det. I helgen (fredags kväll, men det är också helg för mig) så var några tjejer från klassen hemma hos mig och åt middag från det berömda "Valla thai" och såg på skräckfilm. Och åt godis. I mängder. Skräckfilmen - som egentligen var en psykadelisk (eller nåt sånt) thriller - hette "Funny games" och var riktigt äcklig. Inte blodig men sådär psykiskt jobbig att se. Men det är ändå trevligt med lite mer sammanhållning inför sista året. Sen sov P (som älskar att bli kallad P för det får henne att känna sig mystisk) över hos mig. På lördagen åkte vi in till stan, båda med fulla plånböcker och stora förväntningar. Jag var ute efter ett par stövlar, en finare topp och en jacka. Jag har lagt ner sökandet efter en skinnjacka eftersom jag insett att det jag egentligen behöver är en varm fodrad jacka. Ankelboots-jakten lades också ner då jag insåg att mina ben kapades av till små tjocka korvar då jag satte på mig ett par. Jag såg ett mönster helt enkelt och insåg att ankelboots inte är något för mig. I alla fall, jag hittade 2 av 3: en fin svart topp och ett par bruna kraftigare stövlar från Nilsson som får mina ben att se någolunda smala ut. Sen på kvällen var jag och J (min syster) barnvakter åt 18 barn på en kräftskiva i Djursholm. Det var mycket slitigare än jag trodde att det skulle vara, 18 barn visade sig vara 18 barn för mycket. Men det var ett jobb som betalade för halva mina stövlar så jag är glad ändå.

Idag har jag ätit en lång brunch tillsammans med DN, gått en lång-promenad med J, fikat på världens godaste chokladbollar (som jag bakat, kan lägga upp receptet nån gång), pluggat och ätit lite mer.

/ Lollo


Mina första dagar i skolan

Är tillbaka i skolan efter sommarlovet, jag trode att det skulle bli mer dramatiskt än vad det blev. Är faktiskt riktigt peppad inför det tredje året! Schemat bjöd på mycket bra överraskningar, denna termin kommer jag att läsa ämnen som jag verkligen är intresserad av. Jag är allvarligt talat taggad inför den här terminen. Terminen bjuder på: Internationella relationer, rättskunskap, religon A, UF och Engelska C. Mycket trevligt att slippa matten och tyskan. Det enda skulle väll vara naturkunskap b, men eftersom jag ska läsa mental träning denna termin så kan jag ju ta hjälp av den för att ta mig igenom naturkunskapen.

Pluggar just nu på bil teori, väldigt väldigt frustrerande. Allt jag ska göra är att köra en bil och akta mig för andra bilar och människor, detta behöver man inte vara Einstein för att klara! ush..

LOVE

/Lilli

Inte det man önskar

För tre dagar sedan bokade jag och Lollo biljetter till Spanien. Detta innebär att vi ska mellanlanda i Madrid. Detta är då den flygplatsen där den fruktansvärda olyckan inträffade igår. Måste ha varit en fruktansvärd hemsk tragedi för många.

Lollo, vi kan flyga, vi är inte rädda! Right?


/Lilli


Höst höst höst ... häst?

Till skillnad från Lilli har jag sedan länge tittat på höstkläder. Jag har faktiskt spenderat denna "vackra" dag framför datorn intensivt surfande efter lågpriskedjornas höstkollektioner. Tyvärr är det inte många som fått ut kläderna på internet ännu. Bara några. Jag har efter många budgetar insett en sak. Jag är pank och kommer förmodligen att vara det det kommande året. Om jag inte får ett jobb med sjukt hög lön det vill säga. Dessvärre tror jag inte det, så hur jag ska ha möjlighet att köpa någonting av det jag vill ha i höst är för mig ett stort mysterium. Ett STORT mysterium.

Här är önskelistan:

- Snygg svart skinnjacka (inte grease- eller mc-inspirerad, utan modell- och fransyskor-inspirerad).
- Snygga svarta ankelboots i skinn (det går bra med klack, men inte för hög).
- Stickade "handleds-värmare" i grått, duvblått eller ljusrosa.
- STORA halsdukar
- Lagom stor stickad mössa

Att ha råd med mössa, halsduk och handledsvärmare (som jag sett på Chanel och tänkt att det borde väl jag också ha) kommer nog inte vara några problem. Däremot lär de två första punkterna bli värre. I alla fall om jag vill ha de i skinn. Och är inte skinn snyggare än oäkta skinn? Jag måste nog säga det. Förlåt alla hästar och kor. Men tänker man efter, höst låter nästan som häst. Sammanträffande? Nja. Dessutom äter jag aldrig på McDonald's så jag har i alla fall lite skinn-rättigheter. Ingen är perfekt.

Här är ett par skor som jag har tittat lite närmare på. Jag gillar de så himla mycket, men jag kan tänka mig att de kan bli lite kalla på vintern med hålen. Varför gör de med hål egentligen?
 
900 kr, från Bianco footwear.

/ Lollo

This is Lilli Calling from nowhere

Well I guess that means Lilli gets six points for trying at least! The weather, well what can I say? Ett tecken på att hösten typ är här är att Lilli måste köpa peeling.

Jag förstår inte att nästa vecka ska man bege sig till skolan. Det är för mig helt obegrippligt. Men kanske är det bra för Lilli att gå till skolan då obegripligt stavas med ett P.

De första veckorna på sommaren var enligt mig bra, det var studenter, avslutningar och picknickar som alla var mycket trevliga. Sen min resa var underbar, jag blev förälskad i Frankrike och Monaco all over again. Italien bjöd på ett fantastiskt bröllop som man sent kommer att glömma. Men Lago di Orta, nej nej nej. Efter resan blev det en tid på landet där vi hade fint och varmt väder. Detta måste ju varit en bra sommar, och ja det var det. Men det är ändå något som saknas. Varje sommar hinner jag inte riktigt med Stockholm. Visst det blir lite fika här och där, Djurgården någon gång men det finns mer att se av sommar-Sthlm. Än är inte sommaren riktigt slut så visst finns det tid till det också.

Jag ska inte som alla andra år springa ut och köpa höstkläder i augusti. Nej sommaren ska få vara kvar ett tag till.
Lollo vi ses på söndag! Förberedd dig på inomhusaktiviteter då det ska regna hela dagen ;) I love Sweden.

Well thank you for a wounderful show, and goodnight Belgrad.

/Lilli

And 12 points go to...

Hello Sweden, Lollo is calling. Thank you for the great weather we've had recently... not...

0 points go to the Swedish school system, which has decided that we only have 10 weeks summer break.
1 point goes to our TV-box for not showing channel 3 (project runway ect.).
2 points go to my cellphone, which is running out of battery.
3 points go to my wallet, for being empty when I need it to be full.
4 points go to my immune system, which seems to have taken a break.
I HATE YOU ALL!
6 points (good ones this time) go to channel 4, for showing "Elizabethtown" tomorrow.
8 points go to Sandy's, which is selling lattes for only 12-20 kr. I will always love you.
10 points go to Lilli, for being the best of friends.
and 12 points go to Lollo, who is finally writing something on this blog, even if it's in english, totally embarassing and inspired by one of the most geeky competitions of all time.

Have a great evening and life!
/ Lollo


En glömsk dag

Hahah, jag hade glömt att vi hade en blogg... inte så bra kanske, men Lilli verkar också ha glömt. Den är ganska död, men nu ska jag nog väcka den till liv... även fast det inte är nån som läser eller kommenterar. Men vadå, en blogg kan vara för en själv lika mycket som för andra. Just nu kliar det i mina fingrar, så jag måste skriva av mig lite :)

Idag har jag varit produktiv, även om dagen inte började så bra. Jag vaknade kl. 10.30 av att mobilen ringde. Det var en vän som undrade om jag skulle komma och fika eller inte. Vadå fika? tänkte jag. Men sen såg jag att jag hade två missade sms.. Vi skulle alltså fika vid 11 och jag var på landet i pyamas kl. 10.30 och nästa buss går kl. 13. Jag skulle inte hinna och hatade mig själv för det! Jag borde tittat till mobilen nogare...

I alla fall, det produktiva kom sen. Jag flyttade ut bordet ur mitt och min systers rum, satte in en byrå, nåra ljuslyktor jag hittat hemma och nya tavlor. Det blev faktiskt bra, eller det ser i alla fall inte ut som att det bor två barn under 10 där inne längre!

Nu ska jag diska, dammsuga och laga lasagne. Produktivt va?
/ Lollo


RSS 2.0