Jul, lov och mellandagsrea

Nu är julen över :( sorgligt, men jag får trösta mig med att det ändå blev en mysig tillställning på landet med pepparkakshus, hugga - och klä - julgran och julskinka. Julafton firades hos farfar, där jag fick träffa mina små kusiner som jag innan dess inte hade träffat på flera månader. Så det var kul, och tomten kom med riktigt fina klappar i år: mobil, sex and the city - shoebox, pengar och massa små fina saker som jag önskat mig.

Jag har också varit på mellandagsrea. Jag vet inte om jag tycker att den är så bra i år. Det mesta förstår man varför det är på rea om man säger så. Men ett par skor från Zara för 200 kr (för man kan alltid lita på Zara) och ett par vår-shorts från Vila för 80 kr blev det, och jag är nöjd.

Resten av lovet ska jag träna och spela cup, träffa Lilli och börja fixa i mitt rum inför en om-tapetsering som mamma lovat mig. Men om jag känner mamma och pappa rätt så kommer denna om-tapetsering inte ske förrän början av maj, så jag måste skynda på processen genom att packa in grejer i flyttkartonger och tömma mitt rum på småsaker. Jag måste också hitta tapeter, så jag ska åka och kolla på det imorgon...


image254
Såhär kommer det inte att se ut i mitt rum efter om-tapetseringen i alla fall...



God fortsättning, som man brukar säga.
/Lollo


I'm in Lööööv

I mina nya skor! Jag känner mig som man gjorde när man var liten och var riktigt nöjd. Ja, jag funderar på att sova med dom på i natt.




God jul!
/Lilli

En julsaga (ni bestämmer om den är bra)

Det var en gång en perfekt man och en perfekt kvinna. Dom träffades och
eftersom deras förhållande var perfekt gifte de sig.
Bröllopet var perfekt och deras liv som gift par var också perfekt.
En julafton när det snöade mycket åkte det perfekta paret bil på en
slingrande väg och plötsligt såg de någon vid sidan om vägen som verkade
fått punktering. Det var jultomten med säcken full av presenter.
Eftersom de inte ville göra barnen besvikna erbjöd de jultomten att åka
med dom så att han skulle hinna dela ut presenterna. Men tyvärr
försämrades vädret och de tre råkade ut för en olycka.
Bara en av de tre överlevde. Vem?

(Tänk först och titta sen på svaret nedan)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Givetvis överlevde den perfekta kvinnan.
Hon är den enda av de tre personerna som existerar i verkligheten.
Alla vet att jultomten inte existerar... och vad kan man säga om de
perfekta männen!!

För kvinnor slutar historien här. Männen kan läsa vidare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bonus för män
Om inte jultomten existerar och inte den perfekta mannen så betyder det
att kvinnan körde. Det förklarar olyckan.

Och en sak till: Om du är kvinna och läste slutet av historien så bevisar det att:

Kvinnor gör aldrig vad de blir tillsagda.

GOD JUL!


/Lilli


5 dagar kvar

Nu är det nära! 5 dagar kvar till Kalle, julbord och den där "Kan du vissla Johanna" som de bara måste visa varje år och som jag alltid hatat! En svart fläck i mitt annars så röda firande. Men men, han som tar från de rika och ger till de fattiga måste man ju se, vad heter han nu? Karl-Bertil? Japp, och sen sätter farfar eld på adventsljustaken som alla andra år och så blir det den årliga brand-utrymningen :) Jag längtar!

Och sen är det nyår och då får jag äntligen träffa Lilli. Och i år slipper vi Bagdad-krigszon med raketer och tipp, hoppas jag i alla fall ;)

Idag är det jullunch i skolan. Alla får varsin julmust, efterrätt och så spelar de jullåtar. Julbordet i sig är inget att hurra för. Varför skulle vi äta köttbullar och prinskorv nu när vi aldrig gör det annars? Hoppas de har lax! Hur är det med Jensen? Är det fräschare julbord?


image251
Dagens lunch...
Update: Jag måste förklara mig: Jag åt alltså inte jullunch på portionsförpackning utan jag menar att skol-julmaten är lika äcklig som den här lådan. Vilket i och för sig betyder att jag åt "lådan" (eftersom jag åt lite skolmat).. hjälp!




/Lollo


Julkort

Operation brevlåda inriktning julkort är avklarat. Idag kom det årliga julkortet från Lollo. Det var fint! Men where the hell are you?? Rom? Eller har du mixtrat med photoshop? ;)

x-mas
/Lilli

En ledig fredag !

Hej !
Lollos julkort ser jag fram emot, operation brevlåda har just börjat. I onsdags var det Lucia Movie Night, det är konstigt hur man kan strunta i att gå och lägga sig en natt. Det funkade att vara vaken hela tiden, det trodde jag aldrig. Filmerna som visades var Juno, en film som jag ville se som jag inte trodde skulle visas så det var en väldigt bra överraskning. Den är verkligen värd att se, ett tips till jullovet. Sen visades också We own the night, en riktigt bra thriller drama, inte min genre direkt, men den var grym. Sista filmen var Bee movie, ehm ja då gick vi ganska snabbt därifrån. de här tre filmerna har inte haft premiär än så det är lite roligt att ha sett dom. Jag är så glad att det inte var Arn som visades!
Det var en trevlig natt, dock behöver jag inte göra om det. Häftigast var att gå hem i natten. VI gick nedför Kungsgatan som var helt tom. Det var inte en enda människa ute. Sen nere vi Stureplan var det ju folk såklart, (don't u people work?) sen ner mot Dramaten blev det helt folktomt igen, verkligen häftigt. Sen var det självklart raka vägen hem till sängen. Kändes konstigt att gå hem och lägga sig när alla andra vaknar och startar en ny dag. Men hey lika bra att vänja sig eller? Snart 18...haha. Nejdå.
Idag är jag ledig från skolan, väldigt skönt. Men såklart så sitter jag fraför datorn och skriver på ett samhälle arbete. Not that great. Jag har tre stora arbeten som ska in nästa vecka. Jag vill bryta ihop men det går inte. Istället kan mina lärare glömma en blomma på avslutningsdagen.
Ikväll ska jag ha tjejmiddag här hemma, det blir trevligt. Vet inte riktigt än vad jag ska bjuda på, förhoppningsvis så har dom några förlslag..eller en har nog ett förslag, de andra nja pizza?

Ha en bra helg, tänk på att det bara är en vecka kvar till lov, bara en vecka. Om en vecka vid den här tiden kan vi börja klä granen..eller grannen. Det skulle behövas om man säger så.

/Lilli

Äntligen fri!

För första gången på väldigt länge kan jag andas ut. Efter en provfylld vecka har jag nu bara ett prov kvar, nästa vecka. I photoshop. Jag har övat lite genom att ta bort lite skavanker och förfina våra potentiella julkort :) så nu är det inga utstående magar eller finnar kvar! bra, tycker jag.

Lilli, jag hade ingen aning om vad Lucia movie night var förrän tre killar i min klass kom till skolan idag och berättade att de inte sovit på 26 timmar :) de hade också varit där, så tydligen hade det nått täby, bara inte riktigt hela vägen till erikslund. Du måste skriva och berätta hur det var, fast när du sovit såklart ;)

Nu ska jag gå ner och lägga mig framför tv:n och inte resa mig upp förrän det är dags att gå och lägga sig i sängen!

Här kommer ett litet smakprov på mina skills i photoshop:

image250

/Lollo


Happy Holidays !



/Lilli

Lucia movie night



Ikväll bär det av till Lucua movie night. Tre filmer kommer att visas under natten, önska mig lycka till !

/Lilli

Hello

Var inte oroliga, jag lever. Gott men lite hektiskt.

Helgen var en bra helg, jag gillar bra helger! Man ska umgås och skämma bort sig lite. För under veckorna glömmer man det. I helgen var jag och tjejkompisar på Helenes vid Mariatorget, rekommenderas väldigt mycket. Finns inget att klaga på. STORA tallrikar, och så gott att till och med jag får i mig den STORA tallriken. Nu måste ni förstå att det är gott?

Vardagarna behöver inte heller vara tråkiga, köp te sorter och latte, kryp upp i soffan och titta på film eller bra tv program. Ikväll blir det I hennes skor för min del. Yes. Sen ska man skratta på dagarna, det mår du själv bra av och dina loved ones too.

En fråga ! Finns det någon lärare som kan planera? Eller lär lärarhögskolan ut att pressa ihop allt till slutet? Döda era elever psyksikt!


Tretton dagar till julafton YIPPEE KI-YAY MF


/Lilli


Busy saving the planet

Hej! Förlåt att jag inte skrivit på väldigt länge. Det har varit en hektiskt vecka, och den är inte slut än. Jag har jobbat, pluggat, spelat basket - och mer basket blir det. Med 3 matcher till är min helg i princip förstörd. Och med ett stort prov och ett tal tills på måndag är antal minuter fritid = 0. Jag skrev precis klart talet, och eftersom jag och Lilli har bestämt oss för att ta upp kampen för snön kan jag lika gärna publicera det här:

Miljö-tal


Hur många av er här inne vill ha snö på julafton? För mig är snön jätteviktig, för att få den där "rätta" julkänslan. Tyvärr måste jag berätta att vi förmodligen bara kommer att få uppleva upp till fem vita jular till i Stockholm, under hela våra liv. Varför? Växthuseffekten. Jag såg på vädret häromdan, och där sa de att temperaturerna är mycket över normala i hela Sverige. Varför? Växthuseffekten. I somras dog 60 människor i Greklands skogsbränder. Varför? Återigen växthuseffekten. Det är inte längre en fråga om när vi får ta konsekvenserna av den globala uppvärmningen, de är redan här. Och det blir värre. I och med att vi ökar koldioxidutsläppen på jorden, så höjs också jordens temperatur. Temperaturen beräknas öka med upp till 6 grader. Enligt FN:s och tidningen DN:s klimatexperter kommer bland annat följande hända om  temperaturen på jorden höjs med:


-         1 grad: Många fler skogsbränder, som den i Grekland i somras, kommer att sprida sig över jorden.

-         2 grader: Vi kommer att drabbas av torka och vattenbrist när glaciärerna smälter.

-         3 grader: Massa människor, bland andra svenskar, kommer att dö i extrema värmeböljor.

-         4 grader: Öknarna kommer att sprida ut sig, bland annat över Spanien, och regnskogarna brinner ner.

-         5 grader: Permafrosten i Sibirien kommer att smälta, och gör den det kommer massa koldioxid som ligger under isen släppas ut i atmosfären. Då är det i princip försent.

-         6 grader: Mänskligheten, växtligheten och djuren dör ut. Vi kan inte leva under de förhållanden som finns på jorden då.


Så det kanske är dags att göra något nu? För om vi inte gör något kommer temperaturen att ha stigit med 6 grader om 60 år. Om 60 år dör mänskligheten ut, om vi inte agerar idag. För än är det inte försent, om 50 år kommer det att vara det, men vi har alla chanser att förhindra katastrofen idag. Det enda som krävs är vilja.


Jag säger inte det här för att skrämma er, eller kanske delvis, men jag säger det framför allt för att få er att vilja förändras och göra något för miljön. För alla måste hjälpa till! Det är faktiskt ganska enkelt att ändra sitt levnadssätt, bara man har viljan. Och information om hur man gör såklart. Den kommer jag att ge er här idag. I princip är det tre punkter som man måste tänka på när man ska bli miljövänligare:


Hur man bor:

-         Byt ut alla lampor till lågenergilampor

-         Släck alltid när du lämnar ett rum, oavsett om du är hemma eller någon annanstans

-         Sänk innetemperaturen, och klä på dig mer istället

-         Ha inte möbler eller gardiner framför elementen

-         Låt inte apparater stå på stand-by

-         Använd vattenkokare när du ska koka upp vatten

-         Låt maten svalna innan du ställer in den i kyl eller frys

-         Duscha kortare tid eller mer sällan


Hur man äter:

-         Köp grönsaker och frukt efter säsong, t ex äpplen på hösten och rotfrukter på vintern

-         Köp närproducerad mat, som svenska produkter

-         Välj miljömärkta/ svanmärkta/ kravmärkta/ ekologiska produkter

-         Ät mindre kött och skaldjur, och mer vegetariskt eller kyckling och viltkött

  

Hur man åker:

-         Åk mindre bil (fem färre mil i veckan motsvarar ungefär ett halvt ton koldioxid/år)

-         När era föräldrar ska köpa ny bil, be dem att köpa en miljöbil

-         Åk kommunalt/cykla/promenera så ofta du kan

-         Flyg mindre, speciellt långresor (en Thailands-resa släpper ut 1,8 ton koldioxid per person)

-         När ni reser inrikes, ta tåget


Som ni hör är det inte så stora uppoffringar som måste göras, men de är nödvändiga. För som jag sa, vi måste göra något för att förhindra katastroferna jag pratade om tidigare. I lördags var det internationella klimatdagen och i över 50 länder på jorden marscherade man för en bättre framtid. Förra veckan var det klimatmöte på Bali och i år fick Al Gore Nobels fredspris. Miljöfrågorna är mer aktuella än någonsin, men bara för att så många uppmärksammar miljöproblemen betyder inte att vi bara kan titta på. Alla måste agera: Sveriges politiker, era föräldrar och ni själva. Ni måste vilja agera, för som jag sa handlar allt om vilja. Så jag ber er att vilja förändras, gör det för er själva, för era barn, för mänskligheten eller för små saker som snö på julafton.

/Lollo

Min deprimerande tråkiga vecka (men ganska mysig)

1. frukost
2. Oprah
3. Datorn
4. Cityakuten
5. Blir deprimerad av att fyran bara visar Idol, fyran som annars brukar ha en ganska soft eftermiddags Tv med Will and Grace och That70's show (weei). Men under just denna vecka som jag är sjuk visas repriser av idol. HELA veckan och HELA tiden.
6. Middag
7. Börjar bli svettigt i skinnsoffan. Skinnet klibbar.

Imorgon går jag till skolan så är det bara ! Sen blir det lunch, shopping och middag. Mys.

/Lilli


Not a plastic bag, and you don't want to be plastic !

Såhär borde världen vara:

Detta är vad vi gör världen till:


Good night and good luck,
/Lilli


15 saker vi kan göra för en miljövänligare vardag

På Lillis befallning - kampen för snön är igång..


  1. Köp inte flaskvatten. Sveriges kranvatten är ett av det bästa vattnet i världen, och är betydligt bättre för hälsan och plånboken än vatten på flaska.
  2. Ta med en tygpåse/väska när du går och handlar. Billigare och snyggare.
  3. Åk kommunalt, cykla eller gå när du ska någonstans. Bättre för hälsan och miljön. Går det inte att åka kommunalt till exempelvis jobbet, så våga klaga till SL.
  4. Köp ekologiska/miljömärkta/kravmärkta produkter. Det enklaste sättet att äta miljövänligt.
  5. Köp närproducerade livsmedel. Äpplen från Sverige eller Holland?
  6. Sänk värmen i bostaden med 1°C. Det märks knappt på värmen, men desto mer på elräkningen.
  7. Duscha mer sällan eller snabbare, och bada mindre (man får faktiskt finare hår!)
  8. Släck när du lämnar ett rum. Bra för miljön och elräkningen.
  9. Låt aldrig elektriska apparater stå på stand-by. Det är inte bara en miljöfara, utan också den vanligaste brandorsaken i Sverige.
  10. Ät mindre kött. Köttproduktionen står för en riktigt stor del av koldioxidutsläppen. Kött vid en måltid om dagen räcker. Är det svårt att anpassa sig till? Ät mer vegetariskt om du äter ute, eller ät vegetariskt till middag 2-3 dagar i veckan.
  11. Använd mindre papper vi toalettbesök och när du torkar händerna.
  12. Använd disktrasa istället för hushållspapper när du ska torka upp något.
  13. Byt ut alla glödlampor till energilampor, de håller dessutom längre.
  14. Köp miljövänlig el. Fråga ditt elbolag vad du köper och be att få köpa miljömärkt el istället.
  15. Åtevinn! Mjölkpaket, glasflaskor, pantburkar, konserver - allt går att återvinna.

/ Lollo


Glöm mitt förra inlägg !

Detta är inte normalt. Ska det ine snöa nu? Stora vita flingor?

Lollo, du måste ta upp kampen mot global warming igen! Jag tänker mig att du ska utöka din verksamhet. Nu ska alla sopptunnor i Erikslund ha en lapp på sig med en liten reminder.

Allt för en vit jul !

Puss
/Lilli


det regnar ute

Det har regnat hela dagen idag. Kanske är det dags att byta ut det gula på flaggan mot grått, någon?
Men jag ska se det positivt. Nu är det ganska mysigt i mörkret när man hör hur regnet droppar ned (läs öser ned).

Kryp upp i soffan ikväll Lollo med en chai te, det ska jag göra iaf  :)

/Lilli

Julhelg

Den här helgen har verkligen varit julig. Igår var jag, mamma och lillasyster i stan för att köpa julklappar. Vi rusade runt som galningar, men den enda julklappen jag hittade var badskum till småkusinerna. Men desto mer hittade jag till mig själv. En grå munkjacke-kavaj på rea för 80 kr - ett riktigt kap. Och sen blev det Chai-te från Indiska :)

Idag har jag varit på julbak hos en kompis. Vi bakade pepparkakor och lussebullar. Min kompis ville att alla skulle ta hem det de gjorde så att hon slipper föräta sig på julfika och för att känna igen sina egna var man tvungen att göra nåt speciellt. Så jag valde älgar:

 

Det blev en hel flock av dem och jag är en väldigt stolt mamma till mina små älgar. Egentligen var det åtta lussekatts-älgar, men en strök med då jag var lite hungrig...

Glad advent! Eller vad man säger...
/ Lollo

RSS 2.0