Lilli y Lollo i Spanien!

Hola amigos, lite kallt i Sverige? Vädret kunde inte ha varit bättre och, aporna kunde inte ha varit sötare. Imorgon blir det Cadiz!

Hasta Luego

/Lilli och Lollo Rota


Adios amigos

Som Marit skulle säga. Nu åker vi :)
Vi hörs om en vecka!
/Lollo


STUNDEN HAR KOMMIT!

Nu är den här, alla uppgifter är inlämnade, väskan är packad och vi inväntar middagen! Kan inte beskriva hur mycket jag har längtat efter den här stunden, nu är det äntligen dags för Spanien, jag är taggad till max! Jag har nog packat för två tre veckor, men det är verkligen svårt att packa när vädret kan skifta så mycket. Men det funkar nog ändå ;)

IMORGON ÅKER VI!!!!!!! YAY YAY !!!!!!!!!!!!!

ringer dig snart Lollo :p

/Lilli

Jag har en hemlighet

Jag har en hemlighet som bara några få personer vet om. Jag har hållit denna hemlighet i snart 3 veckor. Jag är... gravid... nej jag skojar bara!! Jag är... nyklippt. Sådär, nu är den hemligheten ute. Jag klippte mig för 3 veckor sen och nu är mitt hår bara till axlarna. Som alltid klippte min frisör för kort, så jag ville vänta tills jag var nöjd innan jag  kom ut ur klipp-garderoben. Därför har jag haft mitt hår i knut i 3 veckor. Men nu är det som sagt official. Jag är korthårig. I och för sig tror jag att du skulle märka det i Spanien, men jag ville förvarna så att du inte får nån chock ;P

/Lollo

1 dag kvar...

... tills Lilli plingar på dörren :) Allt går som planerat, eller nja, nästan. Det som inte fick hända har hänt. Jag har ont i halsen och det är 99% risk att en förkylning kommer ta över min kropp. Jaha, typiskt. Men det är bara att tänka positivt, jag visste ju att det skulle hända. Jag har varit förkyld varje lov sen 7:an så varför skulle det vara annorlunda nu? Men jag skyller på alla människor som kommer till skolan fast de är sjuka, bara för att inte missa någonting. Är man sjuk så är man sjuk. Och är man sjuk så är man hemma. Det är ju det bästa med att vara sjuk, enligt mig. Att få vara hemma alltså :) Så, för att leva som jag lär har jag bestämt att inte gå på tjejmiddagen jag skulle på ikväll. Bara för att någon smittat mig så ska jag inte smitta nån annan. Så det blir finalen på ´"på spåret" istället. Om pappa får bestämma, och det får han ju alltid. I alla fall när det är final på "på spåret".

Men, jag ska mitt öde i egna händer och gå till apoteket idag. Där ska jag köpa varenda litet medel som hjälper mot förkylning. Mamma stöttar mig, och har till och med satt in massa pengar på mitt konto så att jag kan köpa alla mediciner. Tack mamma!

Och Lilli, vi hörs ikväll! Det känns som om vi har mycket att diskutera, som vilka kläder man ska ha med och vad man ska ha i handbagage och lite sånt.

/Lollo

Snart snart snart !

Snart står jag där utanför din dörr Lollo med väskan släppandes! Det blir den stora väskan för mig också, det är verkligen svårt att packa, det kan vara varmt på dagen men kallt på kvällen. Det kan också vara lite kallt på dagen, alltså det gäller att vara välutrustad, vilket gör att jag bara slänger ner lite saker på måfå måste jag erkänna. Men vissa saker är väl planerade. Jag skrev förut att lugnet börjar lägga sig, eftersom jag inte blogga igår så kanske ni anade en stressad Lilli, det stämmer. Nu är jag äntligen klar med det mesta av Historian, fixar det sista på lektionen imorgon. Nu är det dags för att skriva om min engelska artikel jag inte riktigt blev nöjd med, jag som älskar att låtsas vara journalist borde ju lyckats men nja under press, no good. Men imorgon är allt över! Imorgon ska jag andas ;) Sen på lördag ringer jag på dörrklockan på det gula huset i Täby, det ska bli underbart!! Då är vi verkligen på väg.

Vi får höras imorgon Lollo och kolla av läget, det kan behövas ;)
Lycka till på matchen, tjugo minuter kvar !

xoxo
/Lilli

3 dagar kvar

Eller säger man att det är 2? Jag vet inte. Men det jag vet är att jag är trött, och idag kommer bli en lång dag. Jag börjag 8.20 med italienska, sen gympa (bara det är hemskt!), sen datorisering av affärssystem och slutligen matte till 14.50. En låång dag! Och sen ikväll bär det av till södra Stockholm för att spela match som börjar kvart över 8! Jag sitter här och förbereder mig med en kopp kaffe, som piggar upp som inget annat, och tänker att när den här dagen är över, då är vi nästan i Spanien!

/Lollo

4 dagar kvar

Nedräkningen fortsätter! Nu är det bara fyra dagar kvar och sen är vi där. Mitt stora väskproblem har löst sig, det blev den stora hårda resväskan. Jag får plats med hur mycket som helst! Tyvärr, kanske jag ska säga för nu blir det så att jag bara kastar ner saker för att de får plats... jag måste skärpa mig och tänka på att jag måste få plats med saker på vägen hem också ;)

Men resväskan är nästan färdig-packad och idag efter skolan ska jag köpa såna dära småförpackningar med shampo, balsam och tvål. Så jag är nästan redo.

image333
4 dagar och sen Lilli är det vi på den stranden ;)

/Lollo


Nu börjar lugnet infinna sig

I söndags kände jag en viss panik över denna vecka, men nu börjar saker att ordna upp sig! Jag har helt plötlsigt koll på läget och  lärt mig en eller två saker som jag inte hade räknat med att tiden skulle räcka till. Kvällen kan alltså ägnas åt Spanien, Gynning och Gossip Girl. En perfekt blandning där, släng in en latte och en filt så blir det underbart. Det är en sådan härlig känsla när bitarna faller på plats. Igår strök jag en del kläder, inte från listan utan på strykbordet såklart ;) Tittade även på reseplannen, det ser ut som om vi får äta en middag i Madrid (fancy det låter va) om det inte serveras ombord det vill säga. Ikväll blir det lite mer stryking och sen kan jag nog faktiskt ta fram resväskan, love it! Så nu är det bara för Marie att tanka bilen! ;)


Gossip Girl ikväll kommer att bli grymt, Gynning är jag inte lika säker på ;)


xoxo

/Lilli - peace in my stomach !!!!




5 dagar kvar

Godmorgon!
Jag kör min egna lilla nedräkning här :)
Idag har jag hittils hunnit med att äta frukost, duscha, klä på mig och skriva på adresslappen (som ska sitta på väskan) som jag fick av Lilli i julklapp. Jag skrev min egen adress på den fina lappen man fick med, och sen tog jag en liten lapp där jag skrev adressen i Spanien och satte framför min adresslapp. Sen när man ska hem är det bara att ta bort den lilla lappen, och voila: då står min adress där. Så förberedelserna är i full gång!

Jag borde egentligen plugga med tanke på att jag har ett STORT prov idag, men min vänstra hjärnhalva känns överbelastad. Igår var jag tvungen att göra nåt annat så jag plockade fram symaskinen och sydde ihop en lite necessär. Den blev jätteful, men jag övade mig bara, för jag har tänkt sy en klänning sen. Nån gång, då jag har tid och ork.

Jag börjar efter lunch idag eftersom mina två första lektioner blev inställda ;) sånt är underbart, då man helt plötsligt börjar 11.40 istället för 8.20. Och på fredag börjar jag 14.15 och har bara körkortsteori. Livet är bra. Men ännu bättre är det på lördag! :) Snart ska jag laga min egen lunch. På menyn står hallon, mjölk/fil och flingor och en kaffe latte. Sååå mycket bättre än skolans falukorv!

Missa inte Gossip Girl ikväll, det kommer i alla fall inte jag göra!
/ Lollo

image332


Rågi

Okej, detta frön som skulle med till Spanien har jagat mig nu några dagar. Detta frön var av en sort jag aldrig tidigare hört talas om. Kan bero på att detta frön var ett bröd. Är något stressad om vi säger så ;)

hårt bröd, rågi eller falurutbröd, och ett paket kaffe.

Vi kan ordna lite svenskt godis också! En dalahäst någon?

 

/Lilli


Jag vill vara fransyska

Det är en mening jag aldrig trodde att jag skulle säga. Förrän jag såg streetstyle-bilder från Paris. Hur kan fransyskor se sådär über-chica (också ett ord jag inte trodde jag skulle använda) ut? Och franska är ju enligt mig ett av världens vackraste språk. Jag tror jag ska damma av baskern och gå ner och göra en - inte caffe latte - utan cafe au lait :)

      
     

 PS. Lilli, jag såg att caffe latte heter café con leche i Spanien, så nu vet vi vad vi ska beställa :)

Au revoir
/Lollo


Lollos packlista

Jajamen, jag är klar. Här är resultatet:

Toppar

-
Vit t-shirt
- Svart t-shirt
- 2 vita linnen
- Vitt linne med svarta detaljer

- Vit blus med broderier
- Vit blus med puffärmar

Byxor/shorts

-
Jeans (motvilligt, men för säkerhets skull)
- Mjukisbyxor

- Grå cityshorts
- Randiga korta shorts

Klänningar/kjolar

- Marinblå klänning
- Ljusgrön klänning

- Militärgrön vid kjol
- Jeanskjol
(Kan eventuellt tillkomma en kjol, om jag får bestämma och inte mamma)

Tjocktröjor/koftor

- Ljusrosa kofta
- Vit kofta

- Svart kort "munkjacka"
- Grå mys-munkjacka

Jackor

- Kort smårandig kavaj
- Kort svart kavaj
- Militärgrön vindjacka (in case of emergency)

Skor

- Svarta tygskor
- Svarta ballerinas
(kommer tillkomma fler)

Övrigt

- Pyamas
- Bikini + badhandduk
- Strumpbyxor + underkläder och strumpor
- Liten svart väst med broderier
- Necessär och sånt annat
- Ett antal väskor

Mycket svart, vitt och enfärgat, men min plan är att allt ska passa till allt. Sen är min garderob tråkigt nog sådär svensk och enfärgad (med några få inslag av mönster). Nu måste jag bara hitta en väska som får plats med allt. Min plan att ta den lilla väskan är dödsdömd inser jag nu :)

/Lollo

¡Seis días a ir! ¡España aquí venimos!

¡No puedo esperar, él voy a ser asombroso! Merecemos vacaciones tanto... Vamos a tener un gran rato con las porciones de diversión, yo somos seguros.

Varför fick inte jag VG i spanska !?

Altavista är svaret ;)

Sitter här nu på en söndag och pluggar, vi förtjänar verkligen en vecka i Spanien! Jag tror minsann att jag hinner plugga färdigt innan 24.00 idag, vilket innebär att jag kan börja packa. Gårdagen var väldigt trevlig, tackar så mycket Lollo och company! Det ska bli väldigt intressant att se vilken väska Lollo väljer. När Lollo är bestämd så är hon bestämd, detta är nog en väldigt bra egenskap när man ska beblanda sig med lokalbefolkning a la Espana.


Detta är en bild från Cadiz, vad sägs om måndag eller tisdag Lollo? Livet är så mycket bättre nu.

/Lilli - Gusto mi amiga !

6 dagar kvar

Igår var en mycket trevlig kväll. Middag, melodifestivalen och massor av godis och chips. Kanske lite för mycket, det är aldrig kul att vakna och må illa. Jag tycker egentligen inte så mycket om godis, så jag vet inte varför jag åt så mycket. Gammal vana antar jag. I alla fall, Lilli com familia var här och vi gjorde upp de sista Spanien-planerna. Det var lite oklarheter på tid- och väskfronten, men det kommer nog gå bra ;)

Idag ska jag spela match, plugga och fundera ut vad jag ska ha med mig till Spanien.

image318
Jag längtar!

/Lollo


alla hjärtans dag. förutom mitt.

Min dag har varit bra. Kanske inte fullt så bra som Lillis, eftersom jag slutade för sent för att kunna sitta ute i solen, när jag kom hem kom snön. Men, jag tog det nya nummret av ELLE (som alltid kommer precis när man desperat behöver nåt att bläddra i) och en filt och satte mig i min sköna säng och läste i två timmar. Underbart det också.

Idag är en fin dag för alla par. För oss andra är det en lite sorgsen dag. För jag måste erkänna att avundsjukan kom redan på bussen i morse när det ena paret efter det andra kom hand i hand. Jag är absolut inte desperat på jakt efter en pojkvän, utan jag har det bra som jag har det, men jag kan ändå sakna... kärlek. Jag menar riktig par-kärlek. Vän och familj-kärlek har jag så det räcker och blir över däremot :)

Så happy valentine's day till dig med Lilli!
/Lollo


Magiskt.

Sitter här med ett lyckorus! Upptäckte att det var blå himmel ute, tog därför min tjocka jacka, några filtar och mitt skissblock och satte mig ute mot husväggen. Magiskt. Solen sken, det var helt tyst ute och jag bara njöt. Helt underbart. Det är detta ögonblick jag längtar efter hela vintern. Nu kom den dagen redan i februari, både skönt och oroväckande. Men det är i solen jag ska bo, så är det bara. Men den dagen jag lämnar Sverige kommer jag att sakna denna dagen som sker varje år. Första dagen i solen mot husväggen.

Happy valentine's day Lollo! Tänker inte gratta dig på svenska för Sverige ska inte få tillåtas att fira denna dag. Inget land jag bor i ska få fira denna dag. So Happy Valentine's day!

Nu är det dags för dagens latte,
Adios

/Lilli


God morgon!

Solen skiner och jag är uppe ovanligt tidigt. Varför? Jag har precis kommit hem från ett tandläkarbesök som bokades in på min annars så underbara sovmorgon. Hm, inte så kul kanske, men jag hade inga hål och det fanns roliga tidningar i väntrummet. Allt gott alltså. Spanien närmar sig och jobbiga deadlines har flyttats fram så jag är lycklig. Ikväll börjar dessutom Grey's anatomy, Top model och Men in trees (för alla nördar som följer det = jag).

Jag ska hoppa över träningen ikväll för att jag är lat och stressad. Dessutom ska vi bada med klassen imorgon so I've got some shaving to do. Jag funderar på att göra det till en spa-kväll för att göra det lite roligare. Jag, min Venus-rakhyvel, en fotfil och ett diskret nagellack. Sen gör jag en urgod fruktsallad och tittar på alla TV-premiärer :) Kvällen är räddad. Och jag är värd det, för jag ska jobba idag.

Nu ska jag iväg till min drama-lektion (=lekar). Sen är det en timmes lektion i E-handel och sen är jag fri. Åtminstone i 30 min för sen ska jag jobba. Men de har en espressomaskin och vindruvor i kylskåpet så jag är egentligen lyckligt lottad.

Livet är bra. Och jag är glad. Och föresten så har min favorit-reklam hamnat på Youtube, så nu kan jag se den när jag vill :)

/ En över-entusiastisk Lollo

XOXO tisdag

Fick ett mail idag från Spanien (mamma har redan fått 20, men det är en annan historia):

Vill också berätta att när vi åkte från golfbanan i går så handlare vi i Puerto och där finns ett köpcenter som heter El Paseo - och där finns affärer, inte bara en .....
Kanske vi handlar där igen när ni är här, om ni vill förstås.

Snart är det Gossip Girl, nedräkningen började på den två timmar långa historia lektionen. Vi skulle diskutera källkritiken 1700-talet (Mer sam-sam än så blir det inte), men istället blev diskussionen, vem är hetast Chuck eller Dan? Själv slog jag ett slag för Dan. Ge han bara ett annat namn, vilket som helst!



xoxo
/Lilli

What is love?

http://www.youtube.com/watch?v=DSdzkmiJM28

Baby don't hurt me!
No more.

/Lollo


Det är härligt att leva

Idag har varit en bra dag. Jag vet inte varför, jag är bara glad. Kanske är det snödropparna jag såg igår, kanske är det att det är så ljust ute, kanske spelar cappuccinon från Sandy's en liten roll eller så är det den nya Cosmopolitan som låg i brevlådan. Eller så är det för att en tjej i skolan sa att jag liknar Maggie Gyllenhaal. Vi stod och väntade på en ledig toalett när hon plötsligt sa "Vet du, du är jättelik Maggie Gyllenhaal. Ta det som en komplimang, hon är ju snygg." Och det gjorde jag :) Även om jag inte tycker att likna Maggie är något att skryta över så är det ändå något. Bättre än att någon säger typ: "Vet du, du är jättelik Amy Winehouse". Då skulle jag börja gråta.

image317

/ Lollo

Vad bor jag i för j*vla land?

I love Europe och Amy Diamond, är det vad Sverige har att erbjuda?
Man börjar ju undra. Det mest fantastiska är att det är svenska folkets röster. HA.



Jag är kär, jag fnittrar som en liten flicka.

Okej, back to business Lollo! Swedish coffeeshop är grymt, jag har stora planner nu! Men kan inte dela med mig av allt här, ideen får inte bli stulen. Mohaha.

Tack för en bra dag Lollo !
xoxo
/Lilli


två dagar kvar !

Jag tycker aldrig att skolan är så jobbig och totalt ointressant som veckorna innan lov. Detta passar sig inte helt bra, då det är veckorna innan lov som man ska prestera sitt bästa. Allt ska vara klart innan lovet, lärare verkar tro att efter lov går världen under så därför ska vi göra allt nu. Alla mina ämnen som jag läser den här terminen är tråkiga. Jag har alltid haft något eller några ämnen som jag tycker är roliga eller mindre tråkiga. Men den här termien är allt hemskt eller sämre. Tro nu inte att jag går runt och är deprimerad. Jag är bara fast framför datorn med en recension av Jane Eyre. Just nu avskyr jag Jane Eyre.

I Jerez de la frontera var det 20 grader idag kan rapporteras !

xoxo
/Lilli

ps. Jag älskar gossip girl !


Imorgon är det v.6 !


Killar, killar
Det är ju lång tid kvar, det är ju lugnt med packningen...
Nja, det är bara tre veckor kvar
Du kan ju inte börja packa nu !
Jo, planera iaf :D

Två veckor kvar i skolan !!

xoxo
/Lilli


18-årsmiddag

Igår var en väldigt trevlig kväll. Jag var bjuden på 18-årsmiddag hos min kompis som också spelar i mitt basketlag. Det var GOD mat (paj och sallad) och GODARE tårta (choklad!) och jag kom hem proppmätt och nöjd ;) Nu dagen efter är jag fortfarande mätt, men det var det värt. Dessutom fick jag inviga min blå bubbelklänning från Monki, så det blev dubbel lycka :)

/Lollo

Som lovat...

...kommer här bilder på mina senaste fynd och väskorna vi fick av gammelmormor igår. Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliteten eftersom min kamera dog och jag tvingades ta mobilen.

    

- Klänning 200 kr, Monki (som jag ska ha på min kompis 18-årsmiddag imorgon)
- Linne 25 kr, H&M
- Kjol 150 kr, Monki

  

- Kort munkjacka (svenskans fulaste ord?) 150 kr, H&M
- Mörkcerise kuvertväska 150 kr, Wedins

Allt förutom den svarta munkjackan var på rea, om ni undrar över de låga priserna. Jag har fyndat flitigt i januari :)

  

- 3 väskor från gammelmormor. Jag funderar på att sätta en kedja på den lilla grå, för som den är nu är den inte så användbar. Vi får se hur jag gör :)

/Lollo


Man svammlar när man är sjuk (svammlar med två eller ett m?)

Hola, mi amiga!
Så har man gått och blivit sjuk. Det var ett tag sen sist, men på något sätt så passar det inte att vara sjuk just nu. Annars har jag en ganska bra timing. Jag vill inte låta tråkig nu, men jag har kommit fram till att alla ämnen jag läser under denna terminen är tråkiga! Hur tråkigt är inte dettta? Annars brukar det vara så att det finns iaf ett eller två ämnen som sticker ut och är mer roliga än de andra. Men nop inte denna termin. Får hoppas på nästa termin, då jag förmodligen ska läsa Design och Engleska C. Inte för att jag har en aning just nu om vad för design det är, men om det är inom textil så är jag med. När det bara är tråkiga ämnen i skolan så får man se fram emot roliga saker. Så som Spanien! Var det 22 dagar kvar Lollo? Jag längtar vekligen jättemycket. Det ska bli så underbart med miljöombyte och sol på ansiktet. Tänk dig Lollo, vi sitter på ett fik med en latte i varsin hand och lutar oss bak mod husväggen och låter solen skinna mot oss!
Juste, måste berätta om en klänning jag har köpt. Det är en riktig partyklänning som jag ska ha på Sofias klass-skiva i april. Jag är äldigt nöjd. Känner att det är svårt att förklara, så bilder kommer. Men först ska jag bli frisk så ni slipper morgonrocken!

Okej, mamma tog sista mjölken till latten. Verkligen roligt att vara sjuk. Verkligen. Särskilt när det var bioplanner, middag, och Lollo i helgen. Pitty.

xoxo
/Lilli

RSS 2.0