Urladdning

Nu är matteprovet jag fasat för hela året gjort, och det gick riktigt bra tror jag. Jag löste till och med den svåra uppgiften, eller jag tror jag gjorde det i alla fall, jag kom fram till ett svar som lät bra :) Så nu är det bara att andas ut. Efter provet gick jag och en kompis och åt sushi, jag vegetarisk för fisken är så slemmig. Och jag har kommit fram till att sushi är blä. Soyan är äcklig och fisken också. Sådetså. Det är överskattat, och idag nästan måste man gilla det. Men nästa gång ska jag säga ifrån, jag vill ha vanlig mat som thai eller mackor eller paj.

I alla fall, efter det gick jag och min lillasyster och fikade hos min gammelmormor. Hon hade tre väskor som hon ville ge oss, så skulle hämta dem och fika lite. Min gammelmormor är 90 år och piggare än vad jag är nästan. Hon är faktiskt väldigt cool, hon gillar som vi väskor och skor och hon kan prata engelska (wow :p). Sen äter hon bara nötter till kaffet för att hålla sig i form och vägrar äta mediciner. Ja, och sen kan hon inte sluta babbla, så det blir inga pinsamma tystnader där inte. Kort sagt en trevlig eftermiddag som resulterade i tre nya fina väskor :)

Nu ska jag bara slänga mig på min stora höga säng med en ELLE och en tallrik fil och tacka Gud för att provet är gjort.

Lilli, nu är det bara 23 dagar tills vi åker :)

/Lollo

Varning - långt inlägg

Här sitter jag och läser bloggar och mail och gör i princip allt annat man kan göra på datorn, bara för att slippa plugga. Imorgon är det dags för det stora, det ökända, det fasade matte-B-terminsprovet! Och jag orkar inte plugga. För pluggar jag fattar jag ändå inte, och då känner jag mig dum i huvudet och det är inte så kul. Men å andra sidan, pluggar jag inte så kommer jag sitta där med ett IG och känna mig ännu dummare i huvudet. Hm, svårt val. Och jag har till och med borstat tänderna för att hålla mig borta från kaffe. Jag har drabbats av ett kaffeberoende som är svårbotat. 2 koppar kaffe om dagen är min gräns, och eftersom jag redan druckit 2 koppar idag så har jag borstat tänderna. För att inte dricka en kopp till alltså. Men min snälla pappa har köpt en termosmugg till mig, så nu kan jag ta med mig kaffe till provet imorgon. För att göra allt lite mindre hemskt.

Jag har funderat lite. Jag äter vegetarisk mat väldigt ofta. Jag äter alltid vegetariskt i skolan och oftast när jag äter på caféer och restauranger också. Då frågar någon ibland: "är du vegetarian?". Och jag svarar nej, för jag är inte det. Och då säger samma person att de tycker att om man ska äta vegetariskt så ska man vara vegetarian fullt ut, man kan inte vara "halv-vegetarian". Man måste stå för sin sak - att djur inte ska lida och slaktas. Jaha, säger jag. Vad får alla människor att tro att man måste vara vegetarian för djurens skull? Jag hatar djur. Eller det var kanske att ta i. Jag ogillar djur skarpt. Jag vet inte om det beror på min allergi eller diverse fågel och fisk-rädslor, men jag är långt ifrån en djurmänniska. Jag äter vegetariskt för att det är bra för miljön. Och då behöver man inte vara vegetarian fullt ut bara för sakens skull. Om alla skulle äta vegetariskt oftare skulle vi släppa ut mycket mindre växthusgaser, och då kan de stå där med sina principer medan vi räddar världen. Så jag slår ett slag för halv-vegetarianerna där ute, don't let them take you down ;)

/Lollo 

Tragedin är över ;)

Nu idag blev mitt hår så som jag vill ha det. I torsdags färgade jag håret rött, en färg som är väldigt lik min egen men fylligare så att säga. Det goda som har kommit ur detta är att jag har fått en underbar frisör. Han är verkligen fantastic. Idag klippte han mitt hår så att jag fick en mer frisyr. Det gulligaste av allt var att han hade varit och sett Förtrollad och tänkte: Lilli har hennes hårfärg!

Well, jag är beredd att hålla med, glad är jag igen!



Just nu tittar jag på 2900, hmm vet inte riktigt vad jag tycker än. Imorgon är det iaf Gossip Girl och det kommer jag att ÄLSKA.

xoxo
/Lilli

Äntligen...

... är mitt rum klart :) eller nästan i alla fall. Det är bara en spegel och några tavlor som saknas, sen är det perfetto ;) Jag ska ta foton och visa sen när det är klart.

PS. Lilli, hur går det med håret, är det bättre?

/ Lollo

Skratt i sorgen

Som ingen kan ha missat så är Heath Ledger död. Det är verkligen hemskt. Han var så ung, han var en småbarnspappa och han var så förbannat snygg. Nästan alltid. Han har alltid varit top 3 på mina snygg-listor (för ja, jag har och har alltid haft sånna). Men det är mest synd om hans dotter och familj.

Jag använder ofta humor när jag är ledsen. Och idag är det Peter Magnusson och CO som hjälper oss hantera sorgen. Titta, skratta, gråt eller vad ni vill.

/Lollo

Life in photos

People magazine har gjort ett fint album om Heath Ledger, Life in Photos.



/Lilli


Heath Ledger



/Lilli

Bryt-hjärta i en ny tappning...

...Jag vill bära vår vänskap varje dag!

Lilli och Lollo delar mer än bara en blogg. Man samlar på sig rätt mycket under sjutton år. Först och främst bildas en varm och pålitlig vänskap. Jag hittade fina vän-smycken på www.kyssjohanna.se och tänkte givetvis på Lollo!

De tre första är halsband med hjärtan;

  
160 kronor               125 kronor                 125 Kronor, hjärta med foto

Jag hittade även tre armband med olika budskap, min favorit är den första;

  
135 kronor                175 kronor                175 kronor

Det första armbandets budskap är, doubles your joys, det andras är friends are quiet angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly och sen det tredjes är, friendship forever.

Det finns självklart en uppdatering på old school bryt-hjärtat;



545 kronor

Vad sägs Lollo? Får jag lov?

/Lilli

Vulkan.se

På vulkan.se kan man göra sin egen bok. Allt man behöver är skrivna sidor. En av sakerna man kan göra är att förvandla sin blogg till en bok! Tycker jag låter väldigt roligt, att kunna ha våra memoarer i bokhyllan. Dock tycker jag att detta är ett framtidsprojekt. Det finns vissa saker vi skulle kunna förbättra, så att vår kommande bok blir något mer intressant. Men framför allt tycker jag att bloggen ska va som den är. För det är så vi är.

Så vad sägs Lollo, vulkan.se våren eller hösten 2008?

/Lilli - Jag gillar Ica Baronen klockan 10.00

Som lovat

...Kommer en liten uppdatering från mitt besök hos Loreal.

Jag hade ingen aning om hur det skulle bli. Men resultatet är en blond/röd färg. En väldigt häftig fin färg. Jobbet har verkligen gjorts bra. Problemet som jag nu har förstått efter lite gråt inte är ett problem är att den inte passar mig. Min hudtyp och mina färger passar inte med hårfärgen. Detta är givetvis väldigt konstigt att det gjorde denna färg på mig, det är ett mysterium för mig. Men som sagt färgen är väldigt häftig och den skulle passa mina färger i ett spread i Elle eller Vanity Fair. Not so much in Hässelby/Vasastan. Om jag väljer att behålla färgen tills på fredag så kommer jag att gå en liten visning för Loreal. Dock vet jag inte alls just nu om jag vill ha kvar denna hårfärg tills på fredag. Vi får la se. Får berätta imorgon vad jag bestämmer mig för. En sak är iaf säker, jag byter hårfärg efter fredag, igen. Men lite ändring i vardagen är ju aldrig fel, eller?

Vill bara understryka att blonds do not have more fun. Plus Stoffe anser att detta nu är en blond blogg. Det är det inte. ;)

Nu kommer dagens önskning!

Är det något som är svårt att leva utan så är det Dunkin Donuts. I vår flänger vi iväg till Berlin, en av anledningarna till det är just Dunkin Donuts. That´s me.


/Lilli - naiv

Rolig helg, not so rolig vecka

Hola amigos,
jag försöker träna in lite spanska inför Spanien.

Helgen har varit bra! I fredags var jag och vän inne i stan och fikade och shoppade. Jag hittade en marinblå mjukisklänning från American Apparel och en ljusgrå kjol med dragkedje-fickor på Monki. Desustom köpte jag en bok om hur man tänker på miljön när man shoppar, "Green is the new black" för 35 kr på Urban Outfiters. Senare på kvällen blev det naturgodis, mjukiskläder och P3-guld galan. Väldigt mysigt! 

Lördagen, som i och för sig inleddes med plugg, slutade med match och övernattning hos samma vän. Vi förlorade matchen, men jag har inte spelat så bra på hela säsongen, så jag är glad ändå!

På söndagen var jag på bio med mormor, mamma och lillasyster (en julklapp till mormor). Vi såg "Jane Austen book club", den var jättebra. En riktig romantisk komedi. Jag sprang in på Monki i SOUK innan bion, för jag hade sett en jättefin kleinblå klänning för bara 200 kr i butiken på Götgatan, men där fanns den inte i small. Men på SOUK fanns bara en small kvar och nu är den min. Mohahah. Efter bion åkte jag hem till Lillis mormor och fikade och diskuterade Spanien. Så det blev en riktig mormors-dag, om man nu kan säga så.

Veckan som kommer är mindre rolig. Jag har verkligen hur mycket som helst att göra, men jag orkar inte! Fast jag måste. Det är bara att tänka på hur mycket man kan köpa efter att man har fått ett jättebra jobb efter att man kom in på den där bra linjen efter att man fått bra betyg efter att man pluggade till geografiprovet. Hängde ni med?

image298

Esto es mi vestido de American Apparel. (Det här är min klänning från American Apparel)
Fast min är mer mörkblå, men det kan jag inte säga på spanska...

/Lollo


Halleluja moment

Igår på en håltimma gjorde jag och en kompis en livsavgörande upptäckt! Jag förstår inte hur vi kunnat missa det. Sandy's säljer urgoda kaffe latte för 12 (small), 15 (large) och 19 (XL) kr!!! Och här har man betalat allt från 25-35 kr för en kaffe latte på alla andra fik i Täby centrum. Vad lurade vi blivit! Billigare latte = fler latte = glad Lollo :) Och det blir bättre: de kommer dessutom i bra pappmuggar som man inte kan bränna sig på med smidigt lock med hål som man kan stänga för. Dessutom kan man välja styrka till skillnad från alla andra ställen: small är starkast och XL svagast. Ni förstår vilken upptäckt! Nu vet ni vart ni hittar mig på alla håltimmar ;)

image297
/Lollo

Idag är jag glad !

A friend of mine is back home from New York, she bought me this;



This means I am very happy. What more than a starbucks cup do you need?

xoxo
/Lilli - My point of view :p


Sverige är litet, världen är STORT

Dagens tanke, dagens problem av Lilli

Det finns en lista i mitt huvud. Denna lista är väldigt bra, det är en lista på roliga yrken och först och främst studier. Eftersom jag gillar att planera så kommer jag på roliga saker att utbilda sig till lite då och då. Vad som händer då är att jag kollar upp det fort som sjutton. Det är då jag inser att Sverige är litet och världen är stort. I Sverige utbildar man sig till skogsväktare, i världen är man något mer moderniserade.



Lizzie Grubman PR

/Lilli

Inställning till alkohol

Idag hade vi första lektionen i livskunskap. Alla fick varsin fråga och min var: vad är din inställning till alkohol? Vadå inställning tänkte jag, om det är bra eller dåligt? Jag var tvungen att säga pass på den frågan, men jag har tänkt lite på den under dagen.

Sanningen är att jag vet inte riktigt. Jag dricker alkohol väldigt sällan av många anledningar. Det är dyrt, det är inte särskilt gott, det är mååånga kalorier i, det är inte bra för kroppen och det känns så himla patetiskt att dricka det bara för att man ska dricka det. Så tycker jag, men hade jag sagt det på livskunskapen hade jag fått många konstiga blickar. För idag ska man dricka alkohol, och gärna varje helg. Men nej tack, jag köper hellre ett par skor för de pengarna. Och social kan jag vara utan att vara påverkad.

När blev alkohol allas bästa vän? När blev det obligatoriskt att bli full varje helg? Jag tror inte att jag, även när jag blir äldre, kommer att dricka för att bli full. Nej, ett glas vin och mörk choklad är nog mer jag. Det är fräscht och lagom. Jag kommer nog aldrig halsa öl och dricka sockriga drinkar, möjligtvis Cosmopolitans och fruktdrinkar kanske. För det måste vara fräscht och lagom. Det är min inställning till alkohol.

/Lollo

Mia camera

Medan Lilli planerar armbands- och skoinköp är jag helt inne på tapeter. Jag måste välja hur jag vill ha det i mitt rum och det är svårare än jag trodde! Men det lutar åt något liknande:

image296

En vägg kommer vara i nyansen mörkare lila, och resten i beige/kaffe-latte-färg. Den passar jättebra ihop när man ser dem i verkligheten, så jag hoppas det blir bra!

/Lollo

On my mind right now, can't focus !

Marc by Marc Jacobs
image295
/Lilli

Jag har fått en ny passion

I veckan var jag och köpte en present, det blev ett armband. Nu i efterhand fhar jag insett att armband är väldigt coola. Jag gjorde en liten research idag.

Jag kom fram till att Juicy Couture har fina armband.

     


/Lilli - next thing I am going to buy is a bracelet

Klänningen kan man lyfta fram på olika sätt

Detaljerna gör mycket, en klänning kan få ett helt nytt budskap i form av accessoarer. 

Lite mer av en preppy look
  
(H&M, Topshop, Roberto Cavalli)



En look med mer attityd
  
(HM, Marni, Erickson Beamon)


/Lilli - vår <3 

H&M vår 2008


En perfekt klänning till vårens alla fester, passar bra på min egen födelsedag!

/Lilli

För oss utan liv


image282

Jag som gillar att titta på bilder av kändisar, för att se vad de har på sig och för att jag inte har nåt liv, fick ett nytt tips idag: http://www.posh24.se/. Det är en jättebra sida som uppdateras ofta och som är på svenska ;)

/Lollo

En anledning till varför jag älskar Zac Posen



/Lilli

Ändring?

Lilli, vad sägs om den här layouten på bloggen? Du får ändra vad du vill, det är bara ett förslag :)
Jag tröttnade på ränderna ;)
/Lollo


Vår nu!

     

Jag vill ha vår när jag ser de här superfina klänningarna! Alla från Bottega Veneta.

16 dagar 6 säsonger

image274

Nu är jag klar. Jag har sett alla sex and the city - avsnitt. 16 dagar tog det :) Och det var såå bra! Jag har sagt det förut, men jag är kär. Och nu när jag sett alla måste jag komma tillbaka till den gråa verkligheten. Inga mer Cosmopolitans, inget mer Manhattan och inga fler par Manolo Blahniks. Såvida jag inte ser om alla igen ;)

/Lollo

I am not on fire anymore

....No need to call 911

Såhär ligger det till, jag skulle se allt ur en positiv synvinkel. Jag skulle ta emot allt på ett bra sätt. Men hur ska jag kunna ta BADA I ISVAK på ett positivt sätt? Jag ställer mig bara frågan hur?
Sen har jag noll inspiration i skolan, ingen motivation alls. Vilket är en tråkig känsla och faktiskt inte likt mig. Jag börjar fundera på om man ska göra något? Take words into actions, det är på något sätt dags nu. London HT-08 sounds good. Bara för att få motivationen tillbaka.

Lollo, I feel your pain, jag hatar sådana frågor. Jag svarar alltid fel, det du sa kunde ha varit jag. Sen är det aldrig någon som frågar när man har något coolt att säga!

/Lilli

depression

Det är svårt att vara sådär positiv som jag intalat mig själv att vara i år när man sitter där 8.20 på en italienska-lektion och får frågan: vad har du gjort på lovet? Ho mangiato pizza (jag har ätit pizza) fick jag ur mig. What!? Folk kunde inte titta sneare. Var det det enda jag kom på? Och har jag ätit pizza på lovet? Ja och nej. Jag vet inte var jag fick det ifrån, det bara kom. Italien - pizza. Ni förstår. Haha. Bra start på terminen.

Efter pizza-incidenten var dagen förstörd. Jag fryser så jag skakar och det är 4 stora prov uppskrivna i kalendern. Depression är det enda jag kan säga. Och jag som skulle vara positiv. Positiva tankar. Jag var alldeles nyss ute och övningskörde med mamma och efter utbrott och tårar gick det rätt bra trots allt. Och te. Mitt underbara te. Jag har druckit tre koppar idag. Inte normalt, men bäst om man fryser. Jag ska köpa termosmugg så att jag kan ta med mig te överallt. Japp, så får det bli. Jag köper det imorgon.

Stay positive!
/Lollo


Detaljerna

Cardigan Cutie

Fick en känsla av att såhär vill jag se ut i vår. Vilket också fick mig att inse att det är ett tag dit. Men i Spanien kan man väl få prova vårkollektionen? Det som Selma Blair bär passar så bra tillsammans. Som Coco Chanel sa så ska man ta av den sista accesoaren man tog på. Men samtidigt tycker jag att man inte ska vara rädd för att bära detaljer. Det är just detaljerna som gör denna outfitt.

/Lilli

Rolig sida som måste besökas

Hej. Igen. Märks det att jag är sjuk och inte har nåt att göra?

Nu har jag hittat en väldigt rolig sida med massa fina - och ganska billiga - saker som man garanterat kommer vara ensam om i skolan: fredflare.com

Där hittade jag bland annat de här roliga sakerna:

   

/Lollo

chanel

För att få lite koll på vårmodet gick jag in på elle.com och tittade på ready-to-wear visningarna våren 2008. Det fanns mycket fint, men Chanels detaljer var de roligaste - och finaste?

    

       

/Lollo


Vår snart?

Det jag längtar mest till just nu är våren - och värme. Varför snö nu? Jag vet att jag bara klagar och att det bara för några veckor sen lät: varför inte snö? Men jag antar att man inte kan styra vädret.. tyvärr!

Något annat man inte kan styra är förkylningar. Yes, hela min basketcup förstördes pga en dum förkylning. Och om jag smittat dig Lilli, så är jag såå ledsen! Jag hatar att vara förkyld så om jag utsatt någon annan för det så måste jag säga förlåt.

Men snart kommer väl våren? Eller? Jo, om bara några veckor bär det av till España och Italia och bort från kylan. Jag kan inte vänta! För den här våren kommer bli bra, jag känner det redan. Inspirerad av Sex and the city och ett antal tidningar har jag bestämt mig för att ta tag i mig själv. I vår ska jag orka mer. Jag ska orka bry mig om vad jag tar på mig, jag ska orka fixa håret på morgonen, jag ska orka att plugga och jag ska orka att träffa mina vänner mer om det så betyder att jag måste ta mig till och från stan flera gånger i veckan. Jag ska förändra mig själv, mitt rum och Lilli, vi borde byta faktiskt byta design på bloggen också?

Vilket tal jag just höll.. Nej, men jag försöker bara se optimistiskt på 2008, för just nu är allt jag ser snö och ännu mer snö.

  
Lilli, när jag såg de här tänkte jag på våran goda kaka :)

/Lollo - talaren

My lower Manhattan

Gott nytt år !
Årets segaste dag, nyårsdagen. Bättre blir det inte av att jag under helgen har blivit beroende av sex and the city, och sitter här nu och blir tokig av att inte kunna titta. Hade lätt kunnat tittat igenom resten av hela boxen idag! Jag känner mig som en rökare som försöker att sluta. Vilket får mig givetvis att tänka på Aidan som bara dejtar Carrie om hon slutar att röka. Hmm. Beroende. Finns det något plåster eller tuggummi för beroende av sex and the city? Om inte, en bra affärside, vi är ju rätt många i samma sits.

2008 ska bli mit "Call 911, I'm on fire.." år!

Tack för en bra helg Lollo !

Är christoffer hemma?
30 sec senare,
Är chistoffer hemma?

/Lilli


Call 911, I'm on fire

Gott nytt år! Nu är det 2008 och i år kommer mycket hända! Jag fyller 18, Lilli och Lollo ska till Spanien, jag ska till Italien och USA och det är OS och fotbolls-EM. Det sista bryr jag mig inte så mycket om, men det ska ju ändå hända i år så därför skriver jag med det.

Jaja, nyår firades hos Lilli. Vi har bakat, städat, sjungit singstar, spelat golf och bowling och sett många många avsnitt av sex and the city. I'm officially addicted! Men hur som helst en mycket trevlig kväll tycker jag. Framåt småtimmarna kom min mindre nyktra kusin med sin nya pojkvän och hälsade på, det var också hm..trevligt...

När vi kom hem upptäckte jag att alla mina möbler stod i hallen och min säng stod mitt i mitt rum under en pressenning. Mina tapeter var borta och mitt rum såg ut som ett mentalsjukhus. Gott nytt år. Mamma och pappa hade fixat när jag var borta, vilket var väldigt snällt att jobba i mitt rum men inte så kul att komma hem och sova mitt i rummet. Men nu är vi på gång i alla fall...

Idag ska jag ta det lugnt och förbereda inför ett lovely fabulous 2008 ;)

/Lollo

RSS 2.0