Känn ingen sorg för mig Göteborg

Luftmadrassen är framplockad, sovsäcken är ihopknögglad och sängen är täckt av kläder. Kan det vara packning på gång må tro..? Jadå, och inför basketcuper är det extra mycket som ska med som skor och vattenflaska och pump. Tur att jag har en stor väska! Göteborg (uttalat på göteborska), here I come. Jag hade en liten diskussion med en kompis om det är lämpligt och bestämma datum för liseberg redan på stationen, eller om man ska vänta lite.. man vill ju inte att det ska verka som man är där för andra saker än basket. Vilket alla egentligen innerst inne är :) mohaha...

i alla fall, önska mig lycka till! And Lilli, have fun in Berlin ;)
/Lollo

image365

Världens värsta flygplatser

Metro listar idag världens värsta flygplatser, själv har jag varit på dre av dom, känns verkligen toppen. Det roliga i det hela är att Lilli och Lollo har varit på listans etta, Gibraltar.

Här är nomineringen till listans etta, Gibraltar:

1. Gibraltar Airport
Kort landningsbana, som dessutom är omgiven av vatten och "one hell of a rock", och så svåra vindförhållanden på det. Det finns flera skäl till att en inflygning här kan bli dramatisk. Bland piloter anses Gibraltar Airport som en av de allra svåraste flygplatserna att landa på eftersom den påminner om ett hangarfartyg. Inget för flygrädda med andra ord.

I agree.

Se hela artikeln på metro.se



/Lilli

Livet i Monaco

Man läser om kändisars, prinsar och prinsessors vanor, ofta deras nattlivs vanor då. Jag har inte tänkt så mycket på pengarna som spenderas utan mer att jag skulle säkert göra det samma om jag var i deras situation. Men idag fick jag en liten tankeställare, eller mer något av en chock. En kväll i Monaco på Amber Lounge i Le Méridien Beach Plaza kostar från 81500 kronor. Det är säkert en vanlig summa i de kretsarna, som betalas flera gånger i veckan. Fick just en liten inblick i Casiraghi trions liv. 

  

/Lilli

Har-invation

Just nu sitter det fem harar ute på gräsmattan och tuggar gräs. Jag vågar inte gå ut.
/Lollo

image361

Jag vill ha ett liv

Nu är det snart maj och sen är det snart juni och juni är allt jag lever för just nu. Det är så mycket. Idag hade jag 2 prov, imorgon inlämning sen tre projekt som ska in om två veckor och på toppen av det nationella prov. Vad hände med mitt liv?

Jag har märkt att folk har börjat klä av sig när solen tittat fram. Okej, jag tycker också att det är underbart att våren är här. Observera att jag sa våren, inte sommaren. Och på våren tar man inte av sig till hotpants och linne. Hallå? Det är April. Vi är snart värre än engelskmännen. Vad är nästa steg? Flipflop och solhatt? Jag må vara pryd och påklädd, men jag är i alla fall inte hemma och är sjuk nästa vecka. Mohahah...


En vårbild skulle egentligen passa bra här, för har du märkt Lilli hur o-vårig vår blogg är? Men jag har ingen fin vårbild så det får bli en annan fin...

image360

Ett av världens finaste par när det begav sig. Tänk hur deras barn skulle sätt ut. Toppar Brangelinas garanterat!

/Lollo


È una bella vita!

Hej alla glada :) Idag har jag redan varit ute och joggat (ja, jag har äntligen kommit igång), duschat, ätit frukost, klätt på mig, lyssnat på musik och tagit det lugnt. Allt förutom att plugga. Jag börjar efter lunch idag, så jag slipper skolmaten också! Underbart...

Ikväll ska jag på basketfinalen i solnahallen. Jag måste ju heja på Solna, de är närmare än Södertälje, sen har man ju vart nästan Solna-bo också. Men det ska bli kul, har inte varit på basketmatch på jättelänge.

Adesso studierò italiano e computer (Nu ska jag plugga Italienska och Data)
Har man prov så har man.

Lilli, see you sunday :)
/Lollo

Saturday equals friends

I lördags hade jag min födelsedagsmiddag på Hosteria tre santi, en italiensk restaurang på Södermalm. Ska vara ärligt och säga att jag var någorlunda nervös innan, man vill att alla ska ha det trevligt och att maten ska vara god. Kvällen blev iaf lyckad. Jag är väldigt glad över kvällen. Jag är också väldigt glad över att Lollo och Jossan var med, har faktiskt känt er längst och historierna är många. Tycker att det var roligt att ni fick se vilka jag umgås med på dagarna, och att när ni nu träffas igen någon gång så känner ni ju dom andra lite mer. 

    image359

Ciao !
equal/Lilli

A certain romance

Ända sedan jag såg Notting Hill när jag var runt 10 år har romantiska komedier varit min favorit-film-gengre. Jag gillar fortfarande filmer som slutar bra, men jag hatar att erkänna att jag tröttnat lite på de typiska romantiska komedierna. Alla handlar i princip om samma sak. Istället har jag fastnat för filmer som är lite annorlunda, som betyder nåt. Exempel på sånna filmer är Garden state, Breakfast at Tiffanys (ok, en romantisk komedi, men den är annorlunda) och Once, musikfilmen som går på bio nu. Idag såg jag två andra filmer i samma gengre: Annie Hall och Amelie från Montmartre. Jättebra båda två, speciellt den sista! Den är så rolig och fin och speciell...

    
  

/Lollo


Våren är bra för då är allt trevligt, särskilt människor

Har suttit ute nu i solen i två dagar, YEAH!

Mitt ansikte är rött, NO!

All färg är bättre än vit, YEAH!

Imorgon firar vi min födelsedag på söder, love it girls!

/Lilli <3

Vårkänslor

Allt känns så bra just nu! Jag stressar inte, jag fryser inte (eller jo, när jag envisas med att ta kavajen till skolan) och jag pluggar inte. Jag orkar bara inte. Det är nog våren som gör att man bara släpper allt, ställer in mattelektionen och åker in till stan bara för att göra något annat. Det gjorde jag igår, med tre tjejer i min klass. En känner jag mer än bra, men de andra två kände jag inte alls så bra. Men efter 6 timmar (!) samtal på både Sandy's och McDonalds upptäckte vi att vi hade jättemycket gemensamt och hade otroligt trevligt. Jag kom hem kl. 20.00, glad och med vårkänslor. Och det bästa var att det var ljust!

Idag ska jag och en kompis gå på Fame-musikalen som estet-treorna sätter upp i år. Mycket spännande minsann! Och imorgon är det Lillis middag som står på planeringen. Livet är bra just nu.

/Lollo


Our kind of communication

Jag kan meddela att gillar man, nej vänta älskar man Marimekko så ska man bege sig till H&M. Butikerna är fyllda med stora färggranna kreationer. Synd för mig så gillar inte jag Marimekko. Inte ens Silja Europa kan få mig att gilla Marimekko. En tribute förstår jag, men att satsa hela vår kollektionen på Marimekko, nja inte den bästa ideén.

Den här baddräkten för barn är dock väldigt söt, men det är väl så, dessa mönster gör sig inte på större.

Zara hade fått in många fina klänningar för sommarens studenter, skolavslutningar och födelsedagar. Fick en känsla av att Zara har sänkt sina priser på visa kläder, alltid trevligt.

Tyvärr hittade jag inte mycket på min shopping runda. Men jag hittade en svart klänning på H&M som alltid funkar.
Det viktigast i dag var inte min shopping, idag har jag gjort mina valbara val. Som förstahandsval blev det Engelska C, Ungt företagande och Affärskommunikation engelska. Det sista är jag väldigt stolt över, låter väl bra, det är inte alla som läser Communication of Buisness ? ;p Love it!

Ikväll blir det träning, har dragit mig ur nu två kvällar i rad, min träningspartner är inte glad.

Imorgon är det teori på idrotten vilket innebär No drop of sweat! Love it.

Have a good one!
/Lilli

Måndagsfunderingar

Måndag igen. Idag har det faktiskt varit någolunda vår, med sol och fågelkvitter. Jag gillar inte fåglar, men så länge de håller sig på avstånd kan de faktiskt låta riktigt fint. Bara för att det är vår har jag haft vårstädning idag, av mig själv. Mina håriga bleka ben och fula fötter har inte sett ljuset sen de sprang runt på Rotas stränder, så det behövdes lite städning där. Och voila, nu är mina ben bleka men ohåriga, och mina fötter har genomgått en mirakulös förbättring :) Men det krävdes kraft, jag somnade på sängen efteråt.

Nu sitter jag och tittar på Lillis Spanien-bilder. Jag ser hemsk ut. Nu vet jag det till nästa gång: smink! Och håll mig frisk! Om man vill få några bilder där jag inte ser ut som ett totalt miffo.

Jag tog en titt på matlistan för den kommande veckan idag. Det ser mörkt ut. Den börjar någonstans vid kebabpytt och slutar vid wiener-gulashen. Det är inte lätt att inte gå ner i vikt i min skola. Vill ni ha diet? Välj oss! En fin slogan som skulle kunna funka...

image351
Förstår ni vad jag menar? Scaaary!

Tack för senast föresten Lilli! Jag längtar till lördag!
/Lollo


Yoghurtglass in my...

... heart! :) Igår gick jag och en vän förbi yoghurtglass-ståndet i Gallerian. Vi fick syn på menyn där det stod: "fett- och sockerfri ...glass". Efter att vi hade passerat kom jag och tänka på, om det inte är socker och fett i glassen, vad är det då i? Är det bara konstgjort, eller är det - ännu värre - gjord på nån soyasvamp? Jag har ätit där förut, och glassen var jättegod, men då tänkte jag inte så mycket på vad som var i. Efter mycket grubblande (så som gamla gubbar gör) bestämde vi oss för att gå tillbaka och fråga. För frågar man inte får man inte veta. Och nu vet jag.

I den fettfria glassen är det fettfri skummjölk och fruktsocker, och i den fett- och sockerfria glassen är det skummjölk och sötningsmedel.

Perfekt! Så vi köpte varsin glass. Inte sockerfri, eftersom sötningsmedel är läskigt. Och nördig som jag är vet jag faktiskt att Anna Skipper har sagt att sötningsmedel har nästan värre effekt på kroppen än socker. (Ja, jag vill bli dietist). Och fruktsocker finns ju i frukt ju!

Så vi fick alltså en nästan (jag vill nog kalla den) nyttig glass, som smakade precis lika gott som vanlig! Jag tog vaniljsmak med hallon i botten, det rekommenderas varmt. Fast ta den lilla, bara den fick mig att må smått illa så jag vågar inte ens tänka på den stora.

image350

Vi ses på söndag Lilli, 2 dagar kvar...
/Lollo

jag har just hittat detta:

http://www.bjorngustafssonfanclub.se/

Har inte hunnit kolla igenom den, men går säkert att spendera en stund där !

/Lilli

Snöchock

Jag ljuger inte när jag säger att jag skrek rakt ut när jag fick se att det var vitt ute. Ett högt: Neeeej!!! hördes över kvarteret. Vem bad om snö? För var det nån som bad om snö så lovar jag att söka upp och slå den personen. Våren kom och försvann igen, och jag är ledsen.

/Lollo


I was definitely made for these times

Livet leker just nu. Förlåt Lilli, jag vet att du har det jobbigt, jag tänker på dig. Min vecka är så underbar den bara kan bli:

Tisdag - börjar efter lunch
Onsdag - börjar 11:25, slutar 14:35 (två lektioner: data och drama)
Torsdag - slutar 11:30
Fredag - börjar 10:40

Och inga läxor, jag kanske ska tillägga det. Jag måste i och för sig plugga till provet på måndag men jag orkar inte. Det känns som om jag inte går i skolan alls. Just nu i alla fall, om två veckor är helvetesveckan. Då kommer jag klaga, men just nu är jag glad.

Jag hade så mycket tid igår att jag valde att ge "Cashmere mafia" en andra chans. Förra gången var det sådär, men igår blev det bättre. Fast det känns som om alla serier med framgångsrika kvinnor i New York går att se på utan problem.

image349

/Lollo


Ibland är jag väldigt sugen...



En termin, inget att ta igen hemma sen. Vill våga!

/Lilli

Jag syndar

Okej nu känns det verkligen som jag syndar, det känns som om jag går emot alla normer och regler som finns i hur man ska bete sig. Det är som om jag går runt med en nationaldräkt på nationaldagen. Bloggtid finns verkligen inte inplanerat i kväll. Detta hemska fenomen beror på att jag har en inlämning varje dag denna vecka. Men ta det lugnt, har redan gråttit en skvätt och magontet börjar bli en vana nu ;) Men jag har varit och handlat presenter till två vänner som fyller år denna vecka ! (Vecka 15 äger ;) Vi bestämde oss för personliga presenter. Den ena älskar cupcakes och cupcakes recept, vad springer vi då på om inte ett par cupcakes strumpor? Väldigt passande. Jag lovar det var inte det enda hon fick, jag är inte så hemsk.

image348Pretty Pretty fine !?

Back to school,
/Lilli

Måndag

Idag är jag trött. Jag har sovit max 1 h inatt. Jag vet vad ni tänker, att det är sånt man brukar säga när man sovit dåligt, fast man egentligen sovit mer. Men jag vet att jag sovit max en timme, för jag somnade vid 1 och vaknade vid 2 och sen var jag klarvaken. Hela natten. Jag vet inte om det var för att vi sov så länge igår morse eller om kaffen från Lillis espressomaskin hade extremt stark inverkan på mig, men nåt var det.

Den här dagen däremot är bra. En lektion uteblev och en ställdes in. Så resultatet är att jag istället för fyra hade två lektioner idag, två lätta. Nu ska jag jobba på mitt kollage, ett evighetsprojekt som aldrig kommer bli klart, men som är kul att göra :)


/Lollo


Mental träning här med

Det gläder mig att Lilli också fick sin dos av mental träning igår. Jag fick nämligen också det. I basketlaget håller vi på med något som kallas kommunikologi eller nåt liknande, som går ut på att stärka sig själv som människa. I början tyckte jag det var knäppt, men nu känner jag mig faktiskt starkare (mentalt, knappast fysiskt).

Igår var temat: jag och du. Alltså: ingen kan bestämma vem du är eller bestämma hur man ska vara. Jag kan berätta lite mer sen, för det var faktiskt riktigt intressant. Härom dagen sa en "kompis" till mig att jag aldrig skulle nypa någon i rumpan. Jag blev lite stum, för vem nyper nån i rumpan egentligen? Och varför skulle jag inte kunna göra det? Irritationen steg. Jag kanske ska nypa henne i rumpan idag bara för att...

Jaja, idag var det svårt att hitta kläder. Det jag har nu kan kanske vara liite för kort, men jag hittade inget annat och det är ingen som säger att jag inte kan ha kort.. mohahhaha, sådeså. Idag är det ärtsoppa i skolan by the way, jag dör.

/Lollo

Att gå som Carolina Gynning

I min skola har vi mental träning på schemat, var fjärde vecka jobbar vi med det mentala. Mental träning är inte något som jag i vanliga fall hurrar för men dagens lektion fick mig att tänka till. Temat var Självförtroende och självbild. Så där sitter man och försöker komma på i alla fall en sak som man är bra på... Då kom jag att tänka på Gynning! När jag var på väg till lektionen kommer miss Carolina Gynning nedför gatan, med rak rygg, självsäkra och glada steg och ett stort leende på läpparna. Så vill jag gå nedför gatan!

image347

And by the way, Sveriges jantelag är den mest värdelösa lagen i världen. "Vem tro du att du är?" attityden kan dra. Breaking the law !

Idag är det påsk på stan, Non solo bar har fyllts med personer som anser att de har coola yrken och så har alvedon cyklarna kommit !

puss och kram, idag är jag glad

/Lilli 

Det går utför!

När jag vaknade i morse hittade jag på cirka tio ankedningar till varför jag inte skulle gå till skolan idag. Jag gick ändå, vi har grupparbete som går sådär måste jag säga. Jag kan beskriva min grupp som "dryg, drygare, drygast och vart har jag dig?" Men jag gick till skolan och gjorde mitt. Bra. Ibland är det bra att man pallar sig till skolan även fast man mest av allt hade hoppats på en rejäl förkylning för att kunna få stanna hemma. Som idag blev en helt okej dag, inget att klaga på. Fick höra att vår klass slår rekord i antal MVG, det trodde jag verkligen inte om min klass. Det kändes lite coolt, men det tyckte inte vår coach som ansåg att vi alla har prestationsångest. Hon har en poäng. Med framgång kommer problemen ;) Vi kommer alla att sluta som Brittan, därför är det dags att börja satsa lågt!

Lollo, hitta en utbildning till dig i Jönköping, please? :P

puss och kram
/Lilli


Vår, vår, vår... regn!?

Hejhopp ;) länge sen jag använde det ordet! Som ni kanske vet så har våren kommit till Sverige, och allt som var så kallt och mörkt har helt plötsligt blivit så varmt och ljust! Igår gick jag hem från skolan, och jag har även rustat upp cykeln för att kunna cykla till skolan de soliga dagarna. Våren tog dock en liten paus idag, eftersom dagens väder är regnigt och grått. Typiskt, jag som skulle ha vårkläder och sitta i solen.

Mitt lov var också bra, med landet, Lilli och bio. I fredags skulle jag bada frukostbad på centralbadet, och tog mig upp kl. 7 sista lovdagen. Något bad blev det däremot inte, eftersom det tydligen var 18-årsgräns. Då blev jag arg. Istället fick vi äta frukostbuffé på ett närliggande café. Bröllopet i lördags var däremot fint, och maten var gudomlig!

Meny:

Snittar - wraps med kyckling, bacon, grönsaker
Förrätt - citronmarinerade räkor och gurkor
Huvudrätt - buffé: lax, kyckling, skinka, potatissallad, sallad, bröd och massa mer
Efterrätt - gräddfilspannacotta med rabarbersås, jordgubbar och caramell-kola
Fika - bröllopstårta med kladdkakebotten och chokladmousse, kaffe, te
Snacks - chips, jordnötter, salta pinnar mm.

Gissa om jag var mätt, jag kunde knappt äta dagen efter :)

Men nu är det skola igen, och lärarna verkar tro att allt vi vill är att komma igång med skolarbetet... jag ska tex. läsa ut Snabba Cash - 500 sidor - på tre veckor. Tror hon att jag inte har andra saker för mig eller?

Vi hörs om i helgen Lilli!
/Lollo

Lilli is here

We are back!

För det första funderar jag starkt på lösenord till denna blogg, väger nackdelarna fram och tillbaka. Jag är en väldigt privat person och vill att det ska fortsätta vara så. Samtidigt som läsarantalet på denna blogg innebär att jag har ett relativt bra privatliv.

Nog om detta, går tillbaka till lovet, det var trevligt. Jag är mycket nöjd med mitt lov och kännetr att jag har hunnit med allt och lite till. Alltid trevligt. Dagarna med Lollo var väldigt sköna, Gamla stan och bion Once var ett väldigt bra intiativ! Har även hunnit med Vällingby City och match på Råsunda. Vällingby har fått ett nytt modehus, K:fem. Ett mycket bra hus. Affärerna och arkitekturen gjorde det way better than Kista centrum. Däremot saknade jag ett H&M trend! Matchen på Råsunda var väldigt trevlig, det var var ett bra påskägg. Vi hade bra platser på östra övre där solen låg på hela matchen, önskade att jag hade lämnat långkalsongerna hemma. Sen har pappa kommit hem från Paris. Han verkade haft en väldigt bra resa, själv blev jag VÄLDIGT sugen på en resa till Paris. Det känns verkligen som en stad jag måste besöka, as sooner as better. Tyvärr är det lite för långt avstånd mellan Paris och Cannes dit jag ska i sommar. Min present från Paris kom från sminkaffären Sephora. Sephora har jag själv aldrig varit på men hört bra om den så det var roligt att få krämer och lipgloss där ifrån. Kan verkligen rekotmmendera Sephoras egna lotion som jag fick, ska köpa mig ett lager i sommar tänkte jag i Cannes.

I skolan öser lärarna läxor och examinationer över oss, inte ett dugg roligt. Men då får man ta en paus, precis det gjorde jag idag! Efter skolan åt jag en trevlig lunch, åkte in till stan och sedan märkte vi att det var så varmt så vi tog oss årets första mjukglass och satte oss ner i solen. Riktigt varmt! Riktigt bra! Det bästa av allt är att jag har hunnit med detta OCH hunnit göra läxorna.

 Detta lipgloss fick jag, väldigt gott ! ;)

Saknar dig Lollo!

Lilli signing out
/Lilli

RSS 2.0